fbpx

Apple event 27/3 med fokus på skola

Tisdagen 27/3 hade Apple ett nytt event med fokus på skola. Där passade man på att presentera en del nyheter. Här kommer en sammanfattning om vad som presenterades.


Ny iPad 9,7” med stöd för Apple Pencil

En uppdaterad instegsmodell som nu även har stöd för Apple Pencil, och till ett nytt lägre pris. Rek utpris 3795 kr ink moms. Utrustad med ett snabbare A10 chip än sin föregångare.
Kommer även kunna säljas något billigare till skolor
(inga detaljer just nu på exakt hur det kommer fungera).


Nya tillbehör i Space Gr

Tangentbord, Mus och Trackpad finns nu att köpa separat i färgen Space Grey. Dessa kom tidigare endast ihop med den nya iMac Pro som började skeppas i december.
(Något dyrare än motsvarande modeller i silver.)


Nya armband till Apple Watch.

Vad är väl ett Apple event utan nya armband för Apple Watch? Största nyheten bland alla armband är att Nike-banden nu kan köpas separat.


Apple Classroom app kommer till Mac

Apples Classroom app som underlättar undervisningen på skolor där man lättare kan dela enheter, läraren kan se elevernas skärmar via sin skärm osv kommer till Mac. Beta för detta lanseras under juni. En ny app som heter Schoolwork lanseras också som ska låta lärarna dela ut uppgifter till eleverna och följa deras arbeta. Lärare och elever får även ett uppdaterat lagringsutrymme i iCloud från 5GB till 200GB. Läs mer här.


iWorks apparna för iPad uppdateras

Apparna i iWorks (Pages, Numbers och Keynote) får nu stöd för Apple Pencil och öppnar upp helt nya sätt att göra anteckningar och kommentarer i dokument.