fbpx

Enhetshantering

Ta kontroll över enheterna – ökad produktivitet med mindre administration

Enhetshantering är en direktöversättning av det vedertagna begreppet device management. Precis som det låter handlar det om hantering av mobila enheter (MDM) som en eller flera datorer, mobiler eller läsplattor. I detta fall Apple-enheter. Möjligheten att överblicka, administrera, distribuera och konfigurera iPhone, iPad, Mac och Apple-TV som ska användas av anställda på ett företag eller elever och lärare vid en skola. Ofta genom en molnbaserad tjänst som gör det möjligt att förbereda dessa utan att behöva vidröra dem, s k “zero touch enrollment”.

Det finns redan inbyggda funktioner i enheterna som gör dem spårbara för den enskilda användaren, t ex om de tappas bort eller blir stulna. När enheterna tillhör ett företag eller skola så räcker ibland dessa funktioner inte till. Istället för att lägga över allt ansvar på användaren, vilket inte funkar för en lågstadieelev, behöver enheterna registreras och hanteras via en central (DEP).

Jamf Pro och Jamf School är verktyg som hjälper dig som arbetsgivare eller pedagog att hålla reda på alla enheter som är ute och i bruk – det kan röra sig om hundra- och tusentals (EMM – Enterprise mobility management). Att upprätta ett system för hur du ska gå tillväga om något händer är en god idé för att en arbetsplats ska fungera. Och för att avlasta en IT-avdelning som annars enbart kommer arbeta med att försöka hinna ikapp. Enheterna är trots allt dina medarbetares, elevers och studenters primära arbetsverktyg. Säkra dem på rätt sätt så att alla kan jobba effektivt – och tryggt.

Eller prata med en av våra säljare

Jens Kullander

CEO

Glenn Jönhill

Sales Manager

Victoria Blixt

Sales Executive