fbpx

Hyr du din enhet?

Hyr du din enhet? Då är den försäkrad när olyckan varit framme eller om du har problem.

Som avtalskund hos Kullander är din hyrda Apple-enhet försäkrad. Du behöver bara göra en anmälan till oss, med incidentrapport, så hanterar vi skaderegleringen åt dig. Skapa ett ärende genom formuläret, sedan kan du lämna din enhet hos oss eller skicka in den.

Har du supportavtal hos oss, ring eller maila supporten så hjälper de dig. Vill du veta mer, läs här.

I samband med att du köper en ny enhet erbjuder vi informationsflytt från din gamla till nya Mac eller iPhone/iPad. Att överföra data från en gammal Mac-dator till en ny kräver mer arbete, då vissa gamla program ibland inte har stöd för nya operativsystem. Därför är det en högre prissättning för det än för att göra en överföring mellan iOS-enheter (t ex iPhone). Tala med oss om vad som passar dig bäst.

För dig med AppleCare+ hänvisar vi till Apple. Dina Apple-enheter har ett (1) års garanti, kontakta alltid inköpsstället om du misstänker fabrikationsfel.

Prislista (ex moms):

Timdebitering, 1 350 kr 

Backup inkl. extern hårddisk 2TB, 1 599 kr

Informationsflytt – till ny Mac, 4 050 kr

iOS-flytt, 1 350 kr

Inför att du som avtalskund lämnar till Service

För att servicen ska bli bra och gå snabbt är det viktigt att du har förberett så mycket som möjligt innan du lämnar in den.

  • Hitta min Mac måste stängas av om det är igång.
  • Ha alltid backup innan du lämnar in din dator. Saknar du säkerhetskopia, eller inte haft möjlighet att utföra en aktuell backup måste detta framgå vid inlämningen.
  • Kvitto underlättar alltid vid garantiärenden. Är enheten köpt hos oss kan vi för det mesta ta fram rätt underlag, men det riskerar att dra ut på tiden.

Om din iPhone byts ut försvinner all data. Därför är det viktigt att tänka på följande:

Vanliga frågor

En Mac-dator går att laga till dess att den klassificeras som ”vintage” eller ”obsolete”. När datorn passerat fem år är det dags att börja tänka på inköp av en ny. Du kan lämna din Mac i inbyte, oavsett skick, för att få rabatt när du uppgraderar. Värdering görs i vårt showroom. Läs mer om en Mac-dators livslängd här.

Problem med att logga in beror ofta på mjukvaran. När en dator, som inte uppdaterats på mycket länge, får nytt operativsystem finns krav på inloggningslösenord. Vi har varit med om att en dator bytt språk, om du använder flera, när den startas om. Tangenterna visar andra tecken då dessa är olika placerade beroende på inmatningskälla (tangentbord). Apple Support är duktiga på att besvara frågor om mjukvara, i många fall kan de bistå över telefon. Tänk på att den enda som ska ha tillgång till dina lösenord är du.

Det finns flera molntjänster för säkerhetskopiering. Apple erbjuder iCloud medan Microsoft har OneDrive och listan fortsätter. En dator säkerhetskopierar inte automatiskt till molnet förrän du aktiverat en inställning. Den gör heller ingen fullständig säkerhetskopia som t ex iPhone gör. Apple erbjuder 5GB kostnadsfritt till varje Apple-ID, önskar du mer lagringsutrymme krävs prenumeration. Apple Support kan ofta hjälpa till med iCloud.

Det finns flera sätt att flytta data från en gammal till ny Mac eller iPhone och iPad. Datorer behöver antingen en extern hårddisk som mellanhand och funktionen Time Machine, eller direktkoppling via kabel och Flyttassistenten (inbyggda i macOS). För iOS och iPadOS går det att hämta en säkerhetskopia i iCloud. Du kan få hjälp av vår serviceverkstad när du uppgraderar till en ny dator eller telefon. Vi har en tjänst som heter ”informationsflytt” till fastpris, 4 050 kr ex moms.

Våra Apple-certifierade tekniker flyttar all data, du loggar själv in med dina användaruppgifter i program och tjänster efteråt. Tid för dataflytt beror på mängd lagring, operativsystem, licensierade program och enhetens ålder. I snitt tar det tre timmar från en gammal till ny Mac. Vi behöver datorn upp till tre arbetsdagar men debiterar enbart för faktiska tiden av arbetet. Backup eller installation som utförs åt dig kan ta flera timmar, då går det inte att arbeta med enheten. Vi överraskar dig hellre om det blir klart tidigare.

Vi har ett fastpris för ”informationsflytt” (4 050 kr ex moms), som avtalas i förväg där du är trygg med att det inte kostar mer även om det skulle ta längre tid. Det genomförs i en sluten miljö intill vårt showroom som ligger på Fridhemstorget i Malmö. Tänk på att säkerhetskopiera din enhet (innan uppdatering eller överföring). Vill du lämna din gamla enhet i inbyte när du hämtar din nya gör vi en värdering och rabatterar din order.

Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar systemstöd på mjukvarutillverkarnas hemsida. I regel gäller ungefär samma tidsålder för mjuk- och hårdvara, ca fem år. Många program som du tidigare köpt licenser för är idag prenumerationstjänster som håller sig uppdaterade.

Förbered ditt ärende, minimera väntetid vid incheckning

Förbered gärna Kullander om ditt ärende genom att mejla Service med kort beskrivning av skada eller önskemål av åtgärd och enhetens serienummer.

Du får hjälp med att checka in din enhet till Service via vårt Showroom på Fridhemstorget. Glöm inte säkerhetskopiera i förväg.  

Ingen möjlighet att komma till oss?

Du kan skicka din enhet till oss vart du än befinner dig i Sverige. Mejla oss i förväg och beskriv ditt ärende. Vi kräver följande uppgifter och åtgärder innan du lämnar över din enhet till ett transportbolag:

  • Serienummer på din enhet
  • En beskrivning av problemet

Kullander återkopplar på din förfrågan och beskriver närmre hur vi går vidare med ditt ärende.

Kontakta oss

För mer information får du gärna mejla vår Service. Välkommen!