fbpx

Apple-Auktoriserad Service Provider i Malmö.

Har olyckan varit framme eller har du problem med din Apple-enhet?
Välkommen till vårt showroom med serviceavdelning på Fridhemstorget i Malmö.

Vi hjälper dig med din Apple-hårdvara. Om enheten gått sönder, ifall du önskar en prisuppgift vad det kostar att laga den, ett inbytesvärde för att uppgradera till en ny eller bara lämna in den gamla för återvinning.

Din AppleCare+-försäkring eller garantiförlängning gäller hos oss.

Macbook

Jag behöver hjälp med min Mac

Ios

Jag behöver hjälp med min iPhone/iPad

Vanliga frågor

En Mac-dator går att laga till dess att den klassificeras som ”vintage” eller ”obsolete”. När datorn passerat fem år är det dags att börja tänka på inköp av en ny. Du kan lämna din Mac i inbyte, oavsett skick, för att få rabatt när du uppgraderar. Värdering görs i vårt showroom. Läs mer om en Mac-dators livslängd här.

Problem med att logga in beror ofta på mjukvaran. När en dator, som inte uppdaterats på mycket länge, får nytt operativsystem finns krav på inloggningslösenord. Vi har varit med om att en dator bytt språk, om du använder flera, när den startas om. Tangenterna visar andra tecken då dessa är olika placerade beroende på inmatningskälla (tangentbord). Apple Support är duktiga på att besvara frågor om mjukvara, i många fall kan de bistå över telefon. Tänk på att den enda som ska ha tillgång till dina lösenord är du.

Det finns flera molntjänster för säkerhetskopiering. Apple erbjuder iCloud medan Microsoft har OneDrive och listan fortsätter. En dator säkerhetskopierar inte automatiskt till molnet förrän du aktiverat en inställning. Den gör heller ingen fullständig säkerhetskopia som t ex iPhone gör. Apple erbjuder 5GB kostnadsfritt till varje Apple-ID, önskar du mer lagringsutrymme krävs prenumeration. Apple Support kan ofta hjälpa till med iCloud.

Det finns flera sätt att flytta data från en gammal till ny Mac eller iPhone och iPad. Datorer behöver antingen en extern hårddisk som mellanhand och funktionen Time Machine, eller direktkoppling via kabel och Flyttassistenten (inbyggda i macOS). För iOS och iPadOS går det att hämta en säkerhetskopia i iCloud. Du kan få hjälp av vår serviceverkstad när du uppgraderar till en ny dator eller telefon. Vi har en tjänst som heter ”informationsflytt” till fastpris, 4 050 kr ex moms.

Våra Apple-certifierade tekniker flyttar all data, du loggar själv in med dina användaruppgifter i program och tjänster efteråt. Tid för dataflytt beror på mängd lagring, operativsystem, licensierade program och enhetens ålder. I snitt tar det tre timmar från en gammal till ny Mac. Vi behöver datorn upp till tre arbetsdagar men debiterar enbart för faktiska tiden av arbetet. Backup eller installation som utförs åt dig kan ta flera timmar, då går det inte att arbeta med enheten. Vi överraskar dig hellre om det blir klart tidigare.

Vi har ett fastpris för ”informationsflytt” (4 050 kr ex moms), som avtalas i förväg där du är trygg med att det inte kostar mer även om det skulle ta längre tid. Det genomförs i en sluten miljö intill vårt showroom som ligger på Fridhemstorget i Malmö. Tänk på att säkerhetskopiera din enhet (innan uppdatering eller överföring). Vill du lämna din gamla enhet i inbyte när du hämtar din nya gör vi en värdering och rabatterar din order.

Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar systemstöd på mjukvarutillverkarnas hemsida. I regel gäller ungefär samma tidsålder för mjuk- och hårdvara, ca fem år. Många program som du tidigare köpt licenser för är idag prenumerationstjänster som håller sig uppdaterade.