fbpx

Lösningar för företag

Anställda på ditt företag är med största sannolikhet vana vid att jobba via flera enheter: datorn, mobilen, läsplattan och till och med klockan. Tidigare kunde vi räkna en dator per användare som arbetsverktyg, idag är det en sömlös process som flyttas från olika enheter trots att du vill jobba i samma typ av program.

Apples styrka är att alla enheter trådlöst kan kopplas samman så att du kan börja jobba via din Mac och fortsätta på iPhone för att sedan slutföra via iPad Pro (ofta på språng). Detta möjliggörs av mjukvaran, operativsystemen macOS och iOS, molntjänsten iCloud och tredjepartslösningar som Microsoft 365 (Word, Excel, Powerpoint etc). För att inte tala om e-postklienten Outlook samt chatt- och mötesprogrammet Teams. Idag går det att leva i dessa plattformar oberoende enhet, du behöver inte logga in mer än en gång, oavsett projektarbete eller videosamtal.

Antalet enheter per anställda har alltså multiplicerats vilket belastar ditt kontors nätverk, eller medarbetarens hemnätverk vid distansarbete, mer omfattande än tidigare. Inte bara räckvidd och bandbredd är en förutsättning för effektivt arbete utan säkerheten väger tungt. Arbetsgivare vill att alla ska arbeta tryggt så att ingen information sipprar ut som inte får.

Varför behöver du detta?

Dina anställda behöver support då och då, det måste vara tydligt var de ska vända sig för att få svar på tekniska frågor. Om en enhet blir stulen eller försvinner krävs rutin för hur du går till väga, den ska kunna låsas omedelbart. Att anlita en extern IT-avdelning, som Kullander, innebär inte att du ska göra dig av med en intern utan vi är till för att avlasta. Idag kan enheter levereras konfigurerade på förhand utan att förpackningen har öppnats vilket är en av fördelarna med enhetshantering, s k mobile device management, du sparar mycket tid.

Vad får ditt företag?

Många finansieringstjänster innehåller försäkringar, det gör att du kan budgetera för IT-utrustning, räkna ut exakt vad en ny medarbetare kostar ned på detaljnivå av hårdvaran och hur ofta enheterna bör uppgraderas (24 månader för iPhone och 36 mån för Mac och iPad).

Kullander kan hantera detta åt ditt företag, vi kallar det IT-arbetsplats som tjänst, där du och dina medarbetare får en komplett station av hårdvara och tjänster med support.

Eller prata med en av våra säljare

Jens Kullander

CEO

Glenn Jönhill

Sales Manager

Victoria Blixt

Sales Executive