fbpx

Engagerad personal i fantastisk lokal!

I vårt showroom hittar du Apples fulla sortiment samt en hel värld av tillbehör.

Vi tar hand om dig

För att du ska känna dig helt trygg i ditt val av Apple-enhet, som för många är det primära arbetsverktyget, så har vi ett showroom du kan besöka. Här kan du testa dig fram i ett stort urval av hårdvara och mjukvara, se om det är en Mac eller iPad som passar bäst för ditt arbetssätt och iPhone och Apple Watch tillsammans med ett par AirPods för träningspassen. Hitta alla lämpliga tillbehör så att din arbetsstation blir komplett.

Du möts av professionell, välutbildad personal som gör sitt yttersta för att ta hand om och guida dig till rätt produkter och lösningar åt ditt företag. Som Apple Premium Reseller ställs vi inför höga kunskapskrav så att vi med säkerhet kan konsultera dig med rätt hårdvara och mjukvara. Genom aktivt samarbete med tillverkare följer vi produktutvecklingen och de senaste systemfrågorna så att vi vet vilka program som fungerar till vad och hur.

Få hjälp med finansiering och hyra på plats, du får också vägledning till rätt tjänster som ditt företag behöver som molnlagring, virusskydd, Microsoft 365 och mycket annat.

Hitta till vårt Apple-showroom i Malmö


Varmt välkommen, klicka för att se karta och öppettider.

Det är genom vårt showroom som du som avtalskund checkar in dina enheter till Service. En tekniker möter dig för bäst förutsättningar inför en eventuell reparation eller ett utbyte.

Hur länge håller min Mac?

Hur länge håller min Mac enligt Kullander – Apple Premium Reseller? Enheter från Apple är kända att hålla i många år. Varje höst släpps en ny version av operativsystemet macOS som får din Mac att kännas ny och fräsch. Det optimeras för att fungera på både nya och gamla datorer, men det finns en bortre gräns som bestämmer (eller två).

Engelskans ”vintage” betyder årgång och brukar förknippas med att något blir bättre med tiden. Så är tyvärr inte fallet med datorer. Livslängden är beroende av olika saker. Dels hur många år modellen har sålts, dels av vilka komponenter den är utrustad med. När en enhet får denna klassificering finns inga reservdelar att beställa och därmed går den inte längre att reparera. Läs närmare förklaring av Apple här. En mekanisk hårddisk orkar inte snurra hur länge som helst, de har ersatts av nyare teknik i form av s k “ssd” (solid state drive). Batterier har X antal laddningscykler innan de anses förbrukade.

Mjukvara ställer krav på hårdvarans prestanda.

Det är lätt att tänka att ”techjättarna” vill få användare att köpa nytt, i själva verket är banker och myndigheter många gånger en pådrivande faktor. Webbläsare och operativsystem måste kunna hantera höga säkerhetsalgoritmer för att vi ska kunna handla tryggt på Internet. Kriminella letar ständigt efter säkerhetsluckor, medan utvecklarna som byggt systemen jobbar hårt för att täcka dessa med just – uppdateringar.

När hårdvara och mjukvara inte längre fungerar ihop på ett bra sätt, laddningstider ökar och skärmbilden fryser, får datorn stämpeln ”obsolete”. Då går den inte att uppdatera i systemet – en signal för att det är läge att lämna enheten i inbyte och uppgradera till en ny. Många företag byter sina arbetsverktyg redan efter 36 månader, då har datorn fortfarande högt andrahandsvärde. Du kan läsa mer om våra leverantörers miljöarbete här.

Genom datorns serienummer kan du ta reda på om den fortfarande har stöd och support och ifall den går att reparera om den gått sönder. Vi rekommenderar att du vänder dig till Apple eller söker efter din närmste auktoriserade service provider.

Här kan du se vilken version av macOS du har.

Lämna gärna ett omdöme

För oss är kundupplevelsen det viktigaste i vår leverans. Vi försöker ständigt förbättra den genom utbildningar, certifieringar och framför allt bemötande, men nu vill vi höra din uppfattning. Vi skulle därför bli glada om du har lust att skriva några rader om oss bland recensionerna på Google (Google-konto krävs)