fbpx

Enkla tips till din Mac

På denna sida samlar vi enkla tips till din Mac i kortfilmer (under 2 min)!

Många känner du nog igen, vissa kan ge en aha-upplevelse och andra kanske till och med underlättar hur du jobbar. Det handlar om att utforska och förfina både nya och grundläggande delar i macOS.

Vi fyller på efter hand!

Appväxlaren

Mathias Hemmel på Kullander tipsar om det kortkommando han använder mest i vardagen: ⌘⇥ Appväxlaren i macOS.

Avsluta program

Det finns flera sätt att avsluta ett öppet program. Se vilka genom att titta på filmen där vi betonar vikten av att stänga ned och starta om – med stöd från servicetekniker från Kullander.

Ställa in autosvar i Outlook

Här visar Mathias Hemmel på Kullander hur enkelt det är att ställa in ditt autosvar när du är på semester eller liknande.

Ta en screenshot

Hamnar du också i lägen då du vill frysa skärmen – utan att behöva fotografera av datorn med din telefon eller kamera? Hör Mathias Hemmel på Kullander tipsa om ett inbyggt verktyg som gör just detta. Använd på en hemsida, ett webbinarium eller när helst du vill.

Hitta filen genom Spotlight-sökning

Snabbaste sättet att hitta dina filer i macOS är genom Spotlight-sökning. För de som inte är bekanta med funktionen brukar den vara smått revolutionerande för arbetet i vardagen.

Få bättre överblick med ”ny flik”

Gör nya flikar i webbläsaren istället för att öppna nya fönster hela tiden. Då får du bättre överblick och kan beta av sidorna en efter en. Se filmen för att lära dig tipset som du snart kommer använda hela tiden.

”Du har meddelanden att granska”

Med Microsoft 365 Business Premium får du ett avancerat skydd mot skräppost och nätfiske. Misstänkta e-postmeddelanden sätts i karantän. Titta på filmen för att se hur du granskar dem i förväg, släpper igenom till inkorgen eller blockerar avsändaren.