fbpx

Apple in Business-dagen 2018

APPLE IN BUSINESSDAGEN 26/4, PÅ STUDIO MEETINGPOINT I MALMÖ.

För 3:e gången arrangerar Kullander AB, Apple in Businessdagen med fokus på det som kallas Apple Management. I mer än 25 år har Apples produkter varit vår vardag och i över 10 år har vi aktivt arbetat med att hjälpa verksamheter (B2B, skola, kommun) att förbereda, underhålla och hantera en större mängd iOS & macOS enheter.
När antalet användare växer, med diverse krav både inifrån och utifrån, är det lätt att tappa kontrollen på t.ex. säkerhet och faktorer för uppnådd nöjdhet hos slutanvändare. Torsdagen den 26 april ägnar vi nästan en heldag åt att prata om vilka verktyg som finns för att IT avdelningen skall kunna behålla fokus på uppgiften, – en bekymmersfri IT-vardag för användaren och samtidigt en bättre arbetsmiljö för IT- supporten. Något alla vinner på.


FÖR VEM?

Detta event riktar sig till dig som har verksamheter med Apple produkter, är beslutsfattare inom IT och/eller ansvarar för drift/support och underhåll av IT. Det blir en dag fylld av information och nyheter från marknadsledande tillverkare (Apple, Jamf, Microsoft m.m.). Nytt för i år är referenser på besök, som berättar hur de gjorde för att komma i mål med sitt projekt.


VAR?

Under dagen samsas vi med utställare och partners till Kullander, det är bolag med kompetens inom områden som berör alla. Vi är stolta över att kunna hålla hus på Studio (Meetingpoint). Vi har abonnerat hela den del som heter Mega med plats för upp till 200 besökare, så att alla skall trivas och rymmas under bästa möjliga förhållanden. http://www.studiomalmo.com/work/


VAD TAR DU MED DIG?

När du lämnar dagen hoppas vi att du fått:

 • en inblick i vad Apple Management är och hur du kan vinna på det
 • insikter, bekräftelser & svar på frågor som finns i er verksamhet
 • möjlighet att ställa frågor till experter i branschen
 • fakta, om/vad förkortningar som MDM, EMM, UEM är och inte är
 • veta mer om IT-arbetsplats som tjänst för macOS och iOS
 • mer om samverkan i blandade miljöer (macOS/iOS och Windows)

Agenda:

 • 09.30 – 10.00 Samling & registrering
 • 10.00 – 10.15 Jens Kullander
 • 10.15 – 10.40 Peo Strindlund, Jamf Nordics
 • 10.40 – 11.10 Jörgen Nilsson, OneVinn
 • 11.10 – 11.50 hemlig gäst (föredrag på engelska)
 • 11.50 – 12.50 Lunch
 • 12.50 – 13.20 Morris Packer, Clever
 • 13.20 – 13.50 Kullander (referens Stampen)
 • 13.50 – 14.20 Kullander (referens EDU)
 • 14.20 – 14.45 Paus, kaffe
 • 14.45 – 15.25 Hans Haeggblom, Apple Inc.
 • 15.25 – 15.55 Avslutning, wrap-up

Välkommen till Studio Meetingpoint för en heldag med oss den 26/4.

Apple in Business är ett kostnadsfritt evenemang vid anmälan innan 16/4. Anmälan därefter, och anmält deltagande, utan avanmälan senast 48h innan, debiteras med 995:- exkl moms.


Talare:

Morris Packer
CTO, CLEVER Sverige AB
Tidigare: Risky Business AB, MacMeckarna, Advantech AB, Bonnier AB, TV4 Expressen Mobilab AB

Sedan det fullständigt ”vanvettiga” avtalet mellan Stockholms Universitets Studentkår och Apple Computer AB 1985 har Morris varit en glad Apple-användare. En relation som utvecklats över tid och branscher. Med ett kanske lite annorlunda användarperspektiv, och med hjälp av historier från oerhört smarta vänner och kollegor, berättar Morris om fördelar, framgång och misslyckanden, (de senare är oftast roligast). Allt för att ge möjliga visioner av den framtid vi alla står i begrepp att forma.

Peo Strindlund
Regional Sales Manager Jamf Software – Nordics

Ansvarig för att bygga upp JAMF Software och dess verksamhet i Norden.
Tillbringat de senaste 25 åren inom IT och Media på olika befattningar. Haft förmånen att få jobba på företag som MacMeckarna, Bonnier, TV4 samt Apple. Passioner i livet är resor, äventyr, italiensk mat och dryck.

Hans Haeggblom
Business Transformation Lead, Apple
Vad innebär ”Choose Your Own Device” idag? Vilken effekt har detta på organisationer, företag och medarbetare? Vilka trender ser vi i marknaden när det gäller Employee Choice? Hans Haeggblom delar med sig av Apples syn och erfarenheter.

Jörgen Nilsson, OneVinn
Jörgen jobbar som Principal Consultant p. Onevinn AB. Han har arbetat som konsult sedan 1993 med fokus på Enterprise Client Management och System Management. Inblandad i många projekt och även en Microsoft Certfied Trainer, MVP i Enterprise Mobility och levererar utbildning mestadels Configuration Manager. Också en uppskattad talare vid evenemang som Microsoft Techdays, Microsoft Management Summit (MMS), TechED, Techorama MMS – Minnesota.

Hemlig gäst
I år är vi extra glada över att ha en representant för ett mycket välkänt varumärke på plats, som berättar om sitt EMM projekt, från start till mål.

Kullander
Som Jamf integratör och mångårig anlitad konsult inom området Apple Management, delar vi med oss av ett antal utvalda och aktuella projekt under året som passerat. Vi har valt ut kunder från både B2B och Education. På Kullander arbetar idag ett flertal Jamf certifierade konsulter, och några av dem deltar med eller utan slutkund i presentationen.