fbpx

Lär känna din mac!

Välkommen till webbinarium med Kullander den 28 januari 2022 kl 09.00-10.00.

Lär känna din Mac är en grundkurs i Macanvändning där vi bland annat går igenom följande:

  • Hitta i din Mac – var man hittar olika saker och hur man bäst organiserar sig
  • Jobba lättare med din Mac – tips och knep för att göra jobbet lättare och roligare
  • Ta hand om din Mac – grundläggande skötsel och säkerhet för att hålla datorn i god form

Detta webbinarium är för dig som antingen är hyfsat ny med Mac eller som använt Mac ett tag men som vill arbeta smartare och effektivare.

Magnus Björkenstam, konsult på Kullander kommer att guida er genom hela webbinariet.

Hitta i din mac!

Vi tittar på var vi hittar olika saker i vår dator och hur man bäst organiserar sig. Vad är Dockan och vilka program ska man ha i den? Vilka andra program finns installerade på datorn och var hittar jag dem? Vad är Finder? Var ligger mina filer och hur kan jag organisera dem? Vad är Menyraden och hur fungerar den?

Jobba lättare med din mac!

Vi tittar på olika knep för att göra jobbet både lättare och roligare. Hur kan man jobba med fler än en skärm? Hur kan man jobba med flera fönster på olika sätt? Hur fungerar styrplattan och vilka fingergester finns för att göra det lättare att arbeta? Vad är kortkommandon och vilka är de bästa att komma ihåg?

Ta hand om din Mac!

Vi tittar på lite grundläggande skötsel för att hålla datorn i god form, så som uppdateringar och reguljära omstarter. Vi pratar även om grundläggande säkerhet och vad man kan göra för att skydda sin dator och, framför allt, sig själv. Detta både lite tips och tänk kring lösenord samt medvetenhet kring vad man bör akta sig för.

Magnus Björkenstam

Consultant