fbpx

Kullander på JNUC 2022 i San Diego

”Älska din företagsdator lika mycket som om den vore din egen. Gör du det så har vi lyckats”, berättar seniorkonsulterna Henrik Hjalmarsson och Holger Netterby från Kullander som var på Jamf Nation User Conference (JNUC) 2022 i San Diego, USA.

JNUC är världens största sammankomst av IT- och säkerhetsexperter som har Apple i fokus. Jamf, som tillhandahåller verktyg för enhetshantering, hjälper organisationer att lyckas med hårdvara från Apple och att hantera säkerhet på företag och skolor.

De senaste två åren har konferensen hållits virtuellt, vilket gjort förväntningarna på detta fysiska event år 2022 minst sagt höga. Temat ”Love & Trust” genomsyrar konferensen, som anordnas för 13:e gången. För att företag ska känna sig trygga behöver de vara säkra.

Det handlar om att på egen hand kunna driftsätta dina Mac och iOS-enheter på ett säkert sätt. Stor vikt ligger vid identitet, olika sätt att verifiera vem som är användare, och integration med system som Microsoft Azure, Google och Okta.

”Vi är på JNUC för att vi jobbar med den här produkten och har gjort det länge. Vi vill ligga i framkant, ha förstahandsinformation om saker som händer och knyta kontakter med folk inom IT-världen”, berättar Henrik. “Och för att inspireras”, säger Holger.

Det var så många matnyttiga föreläsningar att det inte gick att gå på allt. Henrik valde skola, som speglar hans uppdrag, och Holger de med företagsinriktning.

För att få deltagarna att cirkulera och tala med varandra, inte bara lyssna, så hade arrangörerna tänkt till. I välkomstpresenten, en väska med smarta tillbehör som AirTag, fanns en tom förpackning med det kryptiska meddelandet ”vill du inte åka hem med en tom låda så får du gå och besöka våra utställare”. Belöningen blev en unik Lego-gubbe.

”En bra motivation för tekniker att socialisera”, säger Henrik & Holger med glimten i ögat.

Vi vill gärna hjälpa din organisation med det vi lärt oss, kontakta Kullander så berättar vi hur.

Läs mer om eventet på Jamfs blogg: https://www.jamf.com/blog/