Därför lönar det sig att investera i ett enhetshanteringsverktyg

Därför lönar det sig att investera i ett enhetshanteringsverktyg

Om du jobbar på en arbetsplats med fler än fem anställda kan du ha stor nytta av ett enhetshanteringsverktyg. Verktyget hjälper dig att få kontroll över alla datorer, surfplattor och mobiltelefoner som används i verksamheten. Det blir enkelt att säkerställa att alla enheter har de senaste uppdateringarna, att få en överblick över var de befinner sig i sin livscykel och att hjälpa användaren med vanliga supportfrågor som lösenordshantering. För dig som använder Apples produkter rekommenderar vi Jamf Pro, det ledande enhetshanteringsverktyget på marknaden.

Ta kontrollen över din IT-miljö

Det är vanligt att företag och skolor periodvis gör stora investeringar i hårdvara och att antalet enheter snabbt växer, ofta med förlorad kontroll som konsekvens. Ett enhetshanteringsverktyg utgör fundamentet i en strukturerad IT-miljö och hjälper dig att återta kontrollen. Oavsett om du arbetar på en liten eller stor arbetsplats så blir det enkelt att administrera alla enheter på distans. Det innebär bland annat att du kan spåra, skadeanmäla och låsa förlorade enheter för att göra dem obrukbara, och därmed skydda viktiga filer och dokument från obehöriga. Dessutom kan du automatiskt skicka ut nya uppdateringar av mjukvaran till alla enheter. Via enhetshanteringsverktyget är det också möjligt att förkonfigurera nya datorer, surfplattor och mobiltelefoner utan att överhuvudtaget behöva öppna förpackningen. Det besparar IT-avdelningen både tid och resurser som istället kan läggas på nyttigare uppgifter.

”Det är viktigt att komma ihåg att ett enhetshanteringsverktyg inte är ett medel för att kontrollera eller spionera på sina anställda. Det är ett sätt att få kontroll över utrustningen för att kunna hjälpa användaren, underlätta för IT-avdelningen och minimera skador när de händer.”

 

Mathias Hemmel, butikschef på Kullander

Varför ska jag välja Jamf Pro?

Jamf Pro är det marknadsledande enhetshanteringsverktyget för Apples produkter och används av fler än 40 000 stora och små företag runt om i världen. I verktyget finns alla funktioner som behövs för att hantera och administrera dina enheter, oavsett versioner och antal. Jamf Pro är ett användarvänligt verktyg som snabbt ger dig en överblick av statusen på alla företagets enheter. Du kan bland annat se vilka datorer som behöver uppdatera sitt operativsystem och vilka telefoner som snart ska bytas ut. Dessutom är det enkelt att koppla på ytterligare funktioner i self-serviceportalen, som lösenordshanterare, installationsprogram för skrivare, eller en företagsanpassad App store där användaren kan ladda ner viktiga program. Jamf är ett eget bolag separerat från Apple, men de båda företagen har ett tätt samarbete, vilket gör att Jamf garanterat har den senaste mjukvaran för att kunna hantera nya produkter och uppdateringar utan problem.

Använder du redan ett annat verktyg?

Många företag har en blandmiljö av enheter och erbjuder fritt val av plattform, så kallat ”choose your own device”, där Microsoft 365 är navet. Om ni utöver Apples produkter även använder Androidtelefoner, PC och Chromebooks i verksamheten är du kanske bekant med Intune. Det går utmärkt att kombinera detta med Jamf Pro, som är dess motsvarighet för Apples produkter. De två verktygen kan integreras med varandra för att spara tid och pengar. 

New call-to-action

Fördelarna med att hyra utrustning istället för att köpa den

Allt fler ser möjligheterna i att hyra sin teknikutrustning. Det är en flexibel, miljövänlig och kostnadseffektiv lösning som bidrar till en välfungerande IT-miljö. Dessutom ingår det ofta fullvärdesförsäkring och teknisk support. Alltsammans hanteras och administreras via ett enhetshanteringsverktyg med tillhörande self-serviceportal för exempelvis lösenordsbyte.

Att hyra istället för att köpa innebär förstås en löpande kostnad, men många glömmer bort att det tillkommer utgifter för försäkring, uppdatering och reparation även för inköpt hårdvara. Det är trots allt dyrt att laga en dator idag. Hur man väljer att göra beror förstås på hur företagets IT-miljö är uppbyggd, men en stegvis övergång till att hyra utrustning innebär att du får kontroll över dina utgifter genom månadskostnad och kan budgetera för att hårdvara förnyas efter 36 månader. Då riskerar den inte att bli för gammal för att reparera eller uppdatera. Läs mer om livscykel för Mac här.

Boka en kostnadsfri demo

Vi har flest Jamf-certifierade konsulter i Norden och hjälper såväl skolor som företag att skapa välfungerande IT-miljöer. Fyll i formuläret så bokar vi in ett videosamtal där vi visar Jamf Pro och berättar mer om hur verktyget skulle kunna implementeras i din verksamhet!