Att arbeta där man vill är inte längre en dröm eller utopi. Idag är det mobila arbetssättet både ett sätt att erbjuda medarbetarna frihet och flexibilitet och ett sätt att förbättra affärsprocesserna i företaget. Rätt implementerat kan det mobila arbetssättet öka effektiviteten och lönsamheten, samtidigt som arbetsgivarvarumärket stärks.

Genombrott för det mobila arbetssättet

Efter lång tid av sakta stigande acceptans blev 2020 året då det mobila arbetssättet fick sitt stora genombrott. Vi hade visserligen länge läst om hur företag som Google och Microsoft uppmuntrat sina anställda att jobba hemifrån, men här i Sverige gick implementeringen ganska trögt. Vi var helt enkelt fast i gamla tankemönster om att arbeta det gör man på plats hos arbetsgivaren.

Med Covid-19 ställdes invanda beteenden på huvudet och många fick i stor hast ställa om till distansarbete. Men även om omställningen inte var helt smärtfri, så gick den på rekordtid och med facit i hand är det mobila arbetssättet nu både etablerat och accepterat. Det finns helt enkelt mycket att vinna på att klippa banden med den fysiska arbetsplatsen.

Teams navet i det mobila arbetssättet

För att det mobila arbetssättet ska fungera optimalt är det en hel del som behöver falla på plats. Bland annat behövs rutiner och verktyg för kommunikation, samarbete och tillgång till dokument och filer. Genom att erbjuda medarbetarna en välfungerande digital infrastruktur skapar ni förutsättningar för ökad effektivitet och produktivitet.

Även om många företag fortfarande förlitar sig på den lokala filservern, börjar allt fler att se fördelarna med lättillgängliga molnlösningar. Microsoft Teams är en väletablerad plattform med en rad integrerade funktioner som stödjer företagens affärsprocesser. Med Teams kan ni exempelvis skapa olika grupper för kommunikation med medarbetarna, en gemensam plats för att utbyta filer, samt projektgrupper där ni kan samarbeta både internt och externt.

Teams är vidare ett uppskattat verktyg för videomöten och chat. På senare tid har det blivit vanligt med hybridmöten, där några sitter tillsammans i en konferenslokal, och andra ansluter via Teams. Mobila proffs använder såklart konferenshögtalare och headset för att ge alla deltagare en bra mötesupplevelse.

New call-to-action

Kompatibilitet och kontinuitet

En stor fördel med en molnbaserad mobil samarbetsplattform är kompatibiliteten. Microsoft och Apple har på senare år närmat sig varandra och idag finns Microsofts företagslösningar i App Store för både Mac och iPhone/iPad. Detta gör det enkelt att arbeta och samarbeta oavsett vilken enhet användaren för tillfället föredrar.

Teams säkerställer att verksamheten kan fortlöpa, även vid exceptionella händelser som vid Covid-19 när delar av samhället stängde ner. Med erfarenheten från pandemin är det troligt att många människor har fortsatta önskemål om att jobba mobilt när det passar dem. För individen handlar det om ökad frihet och flexibilitet, för företaget om att skapa en säker, digital infrastruktur där verksamheten fungerar lika bra oavsett var medarbetarna befinner sig.

6 sätt som arbetsprocesserna förbättras

Fördelarna med det mobila arbetssättet är många, men låt oss ge några praktiska exempel på hur din verksamhet kan utvecklas.

1. Ökad tillgänglighet
Oavsett var medarbetarna befinner sig har de tillgång till viktiga filer och dokument, och de har effektiva onlineverktyg för att kunna arbeta och kommunicera.

2. Minskad komplexitet
Med en gemensam yta för filer kan projektgrupperna samarbeta i samma dokument, ni slipper komplexiteten i form av olika filversioner, och behöver inte längre maila dokument fram och tillbaka.

3. Minskad restid
Med minskad restid till och från arbetet, och med kundmöten som istället kan genomföras via Teams, får medarbetarna mer tid till effektivt arbete.

4. Bättre dialog
Det mobila arbetssättet ger ökade möjligheter att kommunicera med medarbetare och kunder, utan att vara bunden till en fysisk plats.

5. Högre säkerhet
Med en molnplattform som Teams kan ditt företag få en högre säkerhet, då alla filer är loginskyddade och backupade.

6. Nöjdare medarbetare
Med större frihet följer nöjdare medarbetare, vilket ger kontinuitet, gynnar arbetsgivarvarumärket och stärker era möjligheter att rekrytera rätt kompetens.

Kontakta Kullander

Förbättra affärsprocesserna med hjälp av en innovativ molnplattform som underlättar mobilt arbete. Kontakta oss så berättar vi mer om hur Microsoft Teams i kombination med Apples produkter kan bidra till att utveckla ditt företag.

Kontakta oss

Vi svarar i telefon vardagar 9-17
040-10 08 30
Det går även bra att mejla
Kullander kundtjanst

Här finns vi

Kullander
Fridhemstorget 1
217 53 Malmö
Hitta hit

Öppettider

Måndag-fredag kl 09-17
(lunchstängt kl 12-13)
Avvikande öppettider