Centraliserad IT-miljö skapar värde i företaget

Centraliserad IT-miljö skapar värde i företaget

Idag är det en självklarhet att arbeta via datorn, surfplattan eller telefonen. Men för många företag är teknikstrul och utdaterad utrustning ett återkommande problem som försvårar det dagliga arbetet. Genom att centralisera företagets IT-miljö samlar du kontrollmöjligheterna på ett och samma ställe, antingen internt hos IT-avdelningen eller externt hos en servicepartner. Fördelarna är många – du sparar tid och pengar, håller utrustningen uppdaterad och ökar säkerheten. Vi har samlat några av de främsta skälen till att centralisera företagets IT-miljö.

Därför är det smartare att hyra företagsdatorer

Att köpa in sprillans nya datorer och annan teknik till företaget är ofta ett lockande alternativ, men trenden går mot att allt fler i stället väljer att hyra sin IT-utrustning. Lägre månadsavgift i kombination med möjligheten att dela upp kostnaden gör det attraktivt för dig som företagare att hyra er teknikutrustning. Dessutom är det en flexibel och miljövänlig lösning.

Läs hela inlägget 

Hur säker är företagets IT-miljö?

I takt med att vi blir mer och mer uppkopplade, och allt fler tjänster ligger i molnet, ökar också exponeringen för potentiella säkerhetsrisker. När du funderar över företagets IT-säkerhet kanske du i första hand tänker på sårbarheten för virus, hackerattacker eller stöld. Men faktum är att de största säkerhetshoten kommer från din egen organisation. Vi listar några tips på hur du skapar en säkrare IT-miljö.

Läs hela inlägget 

Har du råd att vara din egen IT-support?

Det är mycket att hålla reda på i dagens IT-miljö, och krånglande teknik kan ställa till stora bekymmer. När ditt företag drabbas av teknikstrul känns det tryggt att ha ett serviceavtal anpassat för just era behov, och som garanterar snabb support utförd av erfarna experter. Ett IT-supportavtal kan liknas vid att ha en extern IT-avdelning, som finns till för att ni ska kunna få snabb hjälp med både löpande och akuta lösningar och åtgärder.

Läs hela inlägget

Trenden “Choose your own device” ger högre medarbetarnöjdhet

För en nyanställd medarbetare på företaget finns mycket att ta in – rutiner, system, arbetssätt och inte minst alla nya ansikten. Konceptet ”Choose your own device” innebär att medarbetarna, utifrån en av företaget bestämd lista på enheter, själva väljer sina digitala verktyg. Idag, när vi i allt större utsträckning arbetar molnbaserat, är vi ofta mindre låsta till en viss plattform eller operativsystem. Och just därför kan företagen låta medarbetarna välja vilken utrustning de helst vill arbeta med.

Läs hela inlägget 

Säker IT på advokatfirman VICI

Dator på arbetsplats

Säker IT är viktig för alla företag, oavsett verksamhet. Och för en del företag är IT-säkerheten till och med verksamhetskritisk. Advokatfirman VICI hanterar dagligen uppdrag och kundförtroenden vars innehåll måste behandlas med högsta sekretess. Effektiv och säker IT på advokatfirman är därför en prioritet för samtliga medarbetare, oavsett om de befinner sig på kontoret, i förhandling eller ute hos klient.

Läs hela caset

Cyberattackerna ökar under covid-19
– hur säkert jobbar ni hemifrån?

För att minska smittspridningen uppmanar Folkhälsomyndigheten företag att låta sina anställda arbeta hemifrån i så stor utsträckning som möjligt. Men hur säker är IT-miljön utanför kontoret? Vi har tagit fram en guide som hjälper dig som vd att hantera situationen, öka säkerheten och optimera IT-kostnaderna. 

Ladda ner guiden

Apple i företaget

Ta kontroll över enheterna – ökad produktivitet med mindre administration. 

Läs mer om våra tjänster för Apple i företaget