Effektiv IT

Skapa en smidigare och säkrare IT-miljö på jobbet. Här berättar vi bland annat mer om hur du behåller (och ökar) kundernas förtroende genom att ta väl hand om känslig information. Dessutom får du lära dig mer om kraven som flexibel arbetsplats ställer på IT. Kanske är det läge att anlita en extern IT-konsult för att effektivisera och rationalisera? Missa inte att ladda ner vår kostnadsfria guide om IT-lösningarna som hjälper dig att skapa en mer attraktiv arbetsplats.

En säker IT-miljö hjälper dig behålla kundernas förtroende

Transparens och spårbarhet blir allt viktigare för konsumenter. Oavsett om du driver en webbshop eller en advokatbyrå hanterar du mängder av känslig information som till exempel personuppgifter. Genom att kontinuerligt utvärdera säkerheten i er IT-miljö och upprätta tydliga rutiner och policys blir det enklare att upprätthålla kundernas förtroende. Microsoft har flera applikationer som analyserar och fångar upp bristerna i IT-miljön, samt ger förslag på hur du kan skapa en säker IT-miljö.

Läs hela blogginlägget 

Vilka krav ställer en digital arbetsplats på IT-miljön?

Pandemin har fått oss att ställa om och det är mycket som tyder på att distansarbete förblir en självklarhet även i framtiden. Men hur påverkar delad arbetstid mellan kontoret och hemmet IT-miljön? Vad ska man tänka på och hur kan en IT-konsult hjälpa till att skapa rätt förutsättningar? Här berättar vi mer om utmaningarna med en modern, digital arbetsplats.

Läs hela blogginlägget 

Vad kan du förvänta dig av en IT-konsult?

Syftet med att anlita en IT-konsult är att effektivisera ditt företag, så att ni kan lägga era resurser på rätt uppgifter. Till exempel kan du slippa ägna tid åt att uppdatera mjukvara, lösa teknikproblem och hantera skadade enheter. Men vad ska du egentligen tänka på när du upphandlar IT-tjänster? Och vilka krav kan du ställa på din IT-konsult? Vår konsultchef Erik Björkenstam berättar hur du kan få ut så mycket som möjligt av din IT-leverantör. 

Läs hela blogginlägget

Hur hållbar är din IT-avdelning?

Datorer och mobiltelefoner är två ord som sällan förknippas med hållbarhet. I slit och släng-samhället vill vi gärna ha den senaste modellen med de häftigaste funktionerna. Men med lite research och en kunnig partner är det fullt möjligt att skapa en mer hållbar IT-avdelning. I det här inlägget tittar vi närmare på hållbarhetsfaktorer som material, livslängd, reparation och återvinning.

Läs hela blogginlägget 

New call-to-action