Tjänster

Vad innebär arbetsplats som tjänst? Läs mer här

Apple i utbildning

Om att använda digitala verktyg i undervisningen.

Digitala verktyg (läromedel) är minst lika viktiga i skolan som i företaget. Vi gör ingen skillnad på hur vi bygger vår leverans till skolor jämfört med företag. En skola med 200 elever går att jämföra med ett företag i SMB-segmentet sett till antal användare (small/medium business). Ofta finns det ytterligare 100-150 enheter som tillåts ansluta, plötsligt finns det 350-400 enheter som belastar infrastruktur och nätverk. Är skolan istället 500-600 elever är det enkelt att förstå att planering och projektering för infrastruktur, wifi och nätverk måste ske med dessa förutsättningar i åtanke. Apple har levererat produkter och tjänster till skolan sedan 1985. Idag finns det många system för att underlätta utbildningen och digitalisering i skolan, som ställer stora krav på prestanda. Vi har i många år sett miljöer där elever har tilldelats iPad, som digitala verktyg i undervisningen, men det saknas förutsättningar i infrastruktur, hantering, processer och rutiner för att få dem att fungera. De positiva effekterna med digitala verktyg i undervisningen blir snabbt det omvända och kaos råder.

Men allt går att lösa och vi vet hur.

Ni kan undervisa, vi kan IT.

Skolans fokus är eleverna. Tekniken är bara ett av många verktyg i undervisningen. Digitala verktyg måste underhållas för att fungera och ibland behöver de repareras. Att lägga det arbetet på lärare och elever innebär mindre tid till undervisning.

Med över 20 års erfarenhet av drift och underhåll har vi svåröverträffad specialistkompetens kring Apples samtliga plattformar.

Vi har verktygen som gör underhåll och igångsättning av hundratals, rent av tusentals datorer och iPad, lika enkelt som att sköta en klassuppsättning. Vi kan leverera både hårdvara och kunskap.

Och vi kan bygga infrastrukturen med nätverk och bakomliggande servrar.

Med Kullander som IT-partner blir det enkelt att ge elever och lärare tillgång till rätt digitala resurser som exempelvis:

  • Nätverk
  • Skrivare
  • Program
  • Länkar

Vi kan underlätta hantering av mjukvarulicenser, där elever tilldelas det de behöver så länge de går på skolan, men så snart de lämnar kan licenserna plockas tillbaka och fördelas på nya elever.

Vid behov har vi även en välmeriterad verkstad som kan bistå med reparationer.

Vässa kunskapen om verktygen.

Kullander erbjuder även utbildningar i program och system, för att pedagoger ska kunna utnyttja alla möjligheter tekniken ger. Ni slipper därför lista ut hur allt fungerar på egen hand och kan fokusera på kärnverksamheten.

Från orientering i macOS och iOS till specialanpassade workshops där vi i detalj går igenom system, säkerhet eller program som iMovie, Pages, Google Classroom och liknande.

Vi samarbetar även med andra utbildare som kan hjälpa till att vässa den pedagogiska biten, för att brygga kunskapen om tekniken och få in den i undervisningen på ett bra sätt.

Vår erfarenhet som skolleverantör

Under 2000-talet har vi haft förmånen att hjälpa tiotusentals elever till en vardag med verktyg som inspirerat, stimulerat och bidragit till en roligare skolgång. Elever som tidigare haft svårt att nå sina mål har kunnat få extra stöd medan de högpresterande kunnat utmana sig själva ännu mer.

Utmaningen har varit att få skapa bästa tänkbara förutsättningar för att de digitala verktygen skall komma till sin rätt, trots en ofta hårt belastad IT miljö.

Vi har tagit dessa uppdrag med stolthet.

Apple Klassrum & Jamf Classroom

För skolor som väljer iPad i undervisningen blir det än lättare att komma igång med hjälp av Apple Klassrum och Jamf Classroom. Läraren kan bland annat:

  • Låsa elevernas enheter när läraren har genomgång.
  • Se elevernas skärmar.
  • Återställa lösenord.
  • Starta rätt program eller öppna böcker och webbsidor.
  • Koppla upp elevers iPad mot en Apple TV-ansluten projektor.

Klassindelningen kan hämtas från skolans katalogtjänst, om eleverna är upplagda där.

Möbler som främjar inlärning

Vi kan erbjuda möbler och förvaringsskåp som underlättar undervisning i det IT-baserade klassrummet.

Kontakta någon av våra säljare för mer information

Jens Kullander

CEO

040-6280837
Maila Jens

Glenn Jönhill

Sales Manager

040-6280834
Maila Glenn

Heiko Witte

Sales Executive

040-6280842
Maila Heiko

Victoria Blixt

Sales Executive

040-6280833
Maila Victoria

Kontakta oss

Vi svarar i telefon vardagar 9-17
040-10 08 30
Det går även bra att mejla
Kullander kundtjanst

Här finns vi

Kullander
Fridhemstorget 1
217 53 Malmö
Hitta hit

Öppettider

Måndag-fredag kl 09-17
(lunchstängt kl 12-13)
Avvikande öppettider