fbpx

Vad händer med mina data när jag går bort?

Vad händer med dina data när du går bort? En fråga ställd i all välmening. Om du inte tar ställning kan inte dina efterlevande göra det heller. Du bestämmer själv över ditt digitala arv – som kan handla om bilder, texter och olika filer. Det du lämnar efter dig i din dator, telefon och läsplatta helt enkelt. Fysiska fotoalbum blir alltmer ovanliga. Det kan vara kul för syskon, barn och barnbarn att få ta del av dina bilder genom åren. Även när de inte kan fråga dig.

Nu går det att lägga till en eller flera kontakter som kan få tillgång till dina data i framtiden som finns på ditt Apple-ID och iCloud. Ditt konto är skyddat, lösenord och betalningsinformation förs inte vidare. Kontakterna kan välja om innehållet är något de vill ta del av – eller radera. Utan ställningstagande kan det bli en utdragen process, med mycket pappersarbete som följd, ungefär som när man saknar testamente.

Fatta beslut idag, så kan du sluta fundera över detta laddade samtalsämne. Det går att ändra sig på vägen, om man skulle vilja det, viktigast är att reflektera över att data lever kvar. Länge.

Läs mer om detta på Apples hemsida här.