fbpx

Vad innebär arbetsplats som tjänst?

För både stora och små företag innebär IT betydande kostnader, både i form av inköp och underhåll. Allt fler upptäcker därför fördelarna med arbetsplats som tjänst, en helhetslösning som ger tillgång till enheter, tjänster, support och service till en förutbestämd månadskostnad. Det är ett bekymmersfritt och kostnadseffektivt sätt att hantera företagets IT-miljö, utan att kompromissa med säkerheten.

Användarens behov i centrum

En modern, digital arbetsplats utgår från användarens behov och arbetssätt. För många är det en självklarhet att kunna utföra sina arbetsuppgifter på språng eller från hemmet, medan andra är som mest produktiva vid sitt skrivbord. Med rätt utrustning får du som arbetsgivare både nöjdare och mer effektiva medarbetare. Arbetsplats som tjänst tar hänsyn till olika roller inom organisationen och ger medarbetaren möjlighet att välja sina egna verktyg och program. Vi erbjuder till exempel en finansierad och försäkrad arbetsstation med MacBook, iPad, iPhone och Microsoft 365-suiten. För att minimera tidskrävande förberedelser är både hårdvara och mjukvara förkonfigurerad och redo att användas vid leverans.

Du slipper vara din egen IT-support

En stor fördel med arbetsplats som tjänst är att hela IT-miljön centraliseras. Det innebär att din IT-leverantör har full koll på alla enheter och kan göra såväl uppdateringar som felsökningar på distans via ett enhetshanteringsprogram (MDM). IT-miljön ses regelbundet över för att säkerställa att utrustningen håller den senaste standarden, med tjänster som serviceavtal (SLA) och reglerad svarstid. Om det uppstår problem kan du få hjälp via en kundanpassad ärendeportal, medan trasiga enheter skickas till den auktoriserade verkstaden för reparation, mot en liten självriskkostnad.

New call-to-action

Säkerheten kommer först

Externa och interna hot mot IT-säkerheten förebyggs bäst genom att kryptera information, hålla all programvara uppdaterad och införa tydliga policys kring lösenordshantering. I arbetsplats som tjänst ingår det mesta som krävs för en säker IT-miljö. Via MDM kontrollerar, bevakar och konfigurerar IT-leverantören enheterna och anpassar behörighetsnivåerna efter varje enskild användare. De flesta som väljer arbetsplats som tjänst flyttar också filer som tidigare låg på lokala servrar till molntjänster som SharePoint. Där krypteras all information för att förhindra att obehöriga kommer åt den. Skulle olyckan ändå vara framme så ingår det bra antivirusprogram för datorn – och i värsta fall är det enkelt att spärra den utsatta enheten via MDM.

Kontakta Kullander

Alla arbetsplatser ser olika ut och har sina egna utmaningar. Därför är arbetsplats som tjänst en skalbar och flexibel helhetslösning som anpassas efter din organisations behov. Du väljer själv när dina enheter ska bytas ut och slipper fundera över uppdateringar, livscykelhantering och återvinning. Kontakta oss så berättar vi mer.  

Är ditt företag redo för arbetsplats som tjänst?