fbpx
Dator på arbetsplats

Säker IT på Advokatfirman VICI

Säker IT är viktig för alla företag, oavsett verksamhet. Och för en del företag är IT-säkerheten till och med verksamhetskritisk. Advokatfirman VICI hanterar dagligen uppdrag och kundförtroenden vars innehåll måste behandlas med högsta sekretess. Effektiv och säker IT på advokatfirman är därför en prioritet för samtliga medarbetare, oavsett om de befinner sig på kontoret, i förhandling eller ute hos klient.

Gör affärsjuridiken begriplig

Advokatfirman VICI är inriktad på affärsjuridik. I en annars traditionell bransch har VICI positionerat sig med en tydlig profil som sticker ut. Ett exempel, som en av sina spjutspetskompetenser lyfter man fram egenskapen ”att kunna tala ur skägget”. Vi frågar advokat Carl Sjöstedt vad VICI menar med det:

– Vi sätter en ära i att göra komplex affärsjuridik begriplig. 

Att inte, som så många andra, briljera med den juridiska kompetensen, utan istället stödja klienterna med raka råd. Att inte lämpa över alla beslut till klienterna, utan att stå vid deras sida och våga peka ut en riktning. Det ser vi som juristens allra viktigaste uppgift, vilket enligt min mening faktiskt gör oss unika.

Fokus på säker IT – överallt

Kullander började arbeta med VICI år 2016. Fokus var att skapa en robust IT-infrastruktur med tyngdpunkt på effektivitet och säkerhet. Bland annat implementerade man Cisco Meraki för att kontrollera nätverkstrafiken på byråns fyra kontor. Cisco Meraki möjliggör krypterad och sömlös nätverkskommunikation, oavsett om medarbetarna befinner sig på kontoret eller hemma. Vidare har VICI enhetshantering (MDM) med Jamf, vilket innebär att datorer och mobiler enkelt kan konfigureras med användarprofiler. Carl Sjöstedt:

– Jag upplever att enhetshantering ger oss ökad trygghet, vi riskerar aldrig att förlora viktig klientinformation. Dessutom är det bekvämt att slippa lägga tid på att konfigurera nya enheter. Detta hanteras centralt av Kullander och när användaren startar sin dator eller mobil första gången är den direkt redo att användas.

Utöver de personliga enheterna, såsom MacBook Pro och iPhone, är programvaran en del av IT-infrastrukturen som är mycket påtaglig för medarbetarna. VICI har valt att använda Microsoft 365 Business. Detta är Microsofts välkända office-paket, men med förhöjd säkerhetsnivå för företag. Exempelvis kan man spåra dokument och koppla innehåll till olika behörighetsgrader. Alla dokument är dessutom hårdkrypterade, för utökad säkerhet.

Kalkylerbara IT-kostnader

Carl Sjöstedt har tidigare upplevt konsekvenserna av att arbeta i blandad IT-miljö, dvs med både Windows-och Apple-enheter. Med dessa erfarenheter i ryggen ville han att VICI skulle renodla sin IT, vilket var en av orsakerna till att han kontaktade Kullander.

– En homogen IT-miljö har många fördelar, inte minst ur ett supportperspektiv, och det är ett av skälen till att vi valde Kullander som IT-partner. De är experter på Apple och har tagit fram ett IT-upplägg som jag upplever fungerar mycket väl. Med Kullander har IT-kostnaderna också blivit mer kalkylerbara, precis som lokalhyran. En enda partner som har överblick och koll gör det enkelt för oss att upprätthålla säkerhet och service gentemot våra klienter, avslutar Carl Sjöstedt.

New call-to-action

Apple i företaget

Ta kontroll över enheterna – ökad produktivitet med mindre administration. 

Läs mer om våra tjänster för Apple i företaget

New call-to-action