Återta kontrollen över din IT-miljö med ett enhetshanteringsverktyg

Hur ser IT-miljön ut på din arbetsplats? Har ni koll på att alla datorer, surfplattor och mobiltelefoner som används i verksamheten är uppdaterade och följer alla säkerhetsrutiner?

Redan vid fler än fem anställda börjar det bli svårt att få en överblick över enheterna, vilket ofta får teknikstrul till följd. Ett vanligt problem är att tidigare anställda har slagit på aktiveringslåset “Hitta min enhet” till sin iPhone och sedan glömt bort att radera kopplingen i samband med att de avslutar sin tjänst. Dessvärre räcker det inte att nollställa enheten för att kunna använda den och därmed blir mobiltelefonen obrukbar. För att skapa struktur i organisationen rekommenderar vi att man investerar i ett enhetshanteringsverktyg. Här berättar vi mer om fördelarna med att implementera ett sådant verktyg och ger exempel på situationer då det är extra användbart.

Därför lönar det sig att investera i ett enhetshanteringsverktyg

Ett enhetshanteringsverktyg hjälper dig att spara både tid och resurser. IT-avdelningen får en överblick över alla enheter som används i företaget och kan säkerställa att de är uppdaterade. Dessutom kan användaren på egen hand byta lösenord, installera program och skrivare, samt hitta svar på sina vanligaste teknikfrågor via en self-serviceportal.

Läs hela blogginlägget 

Smidig digital onboarding när även nyanställda jobbar hemma

Hur gör man egentligen för att välkomna en ny kollega när ingen arbetar på kontoret längre? Idag är det faktiskt ganska enkelt, så länge man har rätt verktyg på plats. Med kontinuerliga avstämningar via Teams kommer er nya arbetskamrat förhoppningsvis snabbt in i gemenskapen. Och om du förkonfigurerar datorn, mobiltelefonen och surfplattan via ett enhetshanteringsverktyg ser du till att kollegan är redo att köra igång direkt från hemmakontoret.

Läs hela blogginlägget 

Boka en kostnadsfri demo

Vi har flest Jamf-certifierade konsulter i Norden och hjälper såväl skolor som företag att skapa välfungerande IT-miljöer. Fyll i formuläret så bokar vi in ett videosamtal där vi visar Jamf Pro och berättar mer om hur verktyget skulle kunna implementeras i din verksamhet!

Apple i företaget

Ta kontroll över enheterna – ökad produktivitet med mindre administration. 

Läs mer om våra tjänster för Apple i företaget