Smidig och säker hantering av Ipad-enheter i skolan

Vi på Kullander arbetar mycket med skolor, och vet att det är mycket att tänka på för att hanteringen av iPad-enheter i skolan ska bli smidig och säker, både för pedagoger och elever. För att underlätta har vi därför samlat kunskap, tips och råd för att de digitala läromedlen ska komma till sin fulla rätt. Med fokus på säkerhet, GDPR, nätverk, enhetshantering, profilering licensiering samt de processer och rutiner som följer med detta. 

Effektivare IKT med enhetshantering av iPad

Arbetet som IKT-pedagog är ett spännande uppdrag där du skapar möjligheter till ett bättre lärande. Men en arbetsdag kan innehålla så mycket mer än skolutveckling, där teknikstrul och praktiska IT-frågor lätt kan äta upp tillgänglig tid. Lyckligtvis finns det hjälp att få. Enhetshantering av iPad i skolan kan rationalisera bort mycket manuellt rutinarbete så att du kan fokusera på ditt kärnuppdrag.

Läs hela inlägget 

Rivstarta terminen med centralt förberedda iPad

Som IKT-pedagog har du ett viktigt uppdrag inom skolutveckling och i att skapa förutsättningar som gynnar digitalt lärande. Detta långsiktiga arbete får ibland sättas åt sidan av praktiska skäl – som när det anländer mängder med nya iPad och andra digitala enheter som först måste konfigureras innan de kan överlämnas till eleverna. Med DEP (Device Enrollment Program) slipper du mycket tidskrävande rutinarbete, eftersom enheterna enkelt kan konfigureras centralt och på samma gång.

Läs hela inlägget 

Säkrare användning av iPad med hjälp av MDM i skolan

Fördelarna med att använda iPad i skolundervisningen är många. Till en iPad finns tusentals läromedelsinriktade appar att ladda ned som kan öka motivationen och lusten att lära sig nya saker. Digitala verktyg skapar möjligheter, men de medför även säkerhetsrisker. Med en MDM-lösning kan du hantera skolans flera hundra eller tusentals iPad-enheter centralt, utan att tappa kontrollen.

Läs hela inlägget

Self-service till iPad ökar elevernas säkerhet

Digitala verktyg i skolan blir allt vanligare. För att underlätta hanteringen av dessa använder många en MDM-lösning, med möjlighet till self-service. Med detta system installerat på elevernas iPad kommer ditt arbete som IKT-pedagog bli betydligt enklare och mer effektivt. Self-service-appen ger dig exempelvis möjligheter att styra vilka program eleven har, se hur iPad-enheten mår, vad den ska ha för typ av lösenkod och vilket nätverk den ska ha tillgång till.

Läs hela inlägget 

IKT-pedagogens 10 budord

Vi har tagit fram budorden som du som IKT-pedagog inte kan vara utan. Ladda ner den, rama in den eller fäst den på din whiteboard. Du kommer inte att ångra dig.

Ladda ner budorden

Apple i utbildning

Digitala hjälpmedel (läromedel), är minst lika viktiga i skolan som i företaget. Vi gör därför ingen skillnad på hur vi bygger vår leverans till skolor jämfört med företaget. 

Läs mer om våra tjänster kring Apple i skolan